بررسی مبلغ و نرخ فروش محصولات

بررسی مبلغ و نرخ فروش محصولات
در این مقاله می خواهیم روند فروش شرکت را توضیح دهیم و بررسی کنیم.
اولین کاری که می کنیم سراغ فروش شرکت می رویم. فروش این شرکت را بررسی می کنیم.
ببینیم که فروش به چه صورتی هست. ما محصول به محصول بررسی می کنیم. در این مثال جمع فروش شرکت ۲ هزار و حدود ۷۸ میلیارد تومان بوده.
اما آیا این دو هزار میلیارد تومان را می تواند بفروشد یا اینکه به واقع این اتفاق نمیافتد؟
اوره و آمونیاکی که این جا دارد من می خواهم ببینم که اصلاً این اوره ای که گفته شده دو میلیون تن میخواهد بفروشد با نرخ ۲۰۰ دلار میتواند بفروشد؟
طبیعتا اگر بخواهم که جواب این سوال را بدهم که آیا ۲ هزار میلیارد تومان میتواند بفروشد؟ باید به سراغ اقلامی که این دو هزار میلیارد را ایجاد کرده اند بروم.
یکی از مهمترین اقلامی که بررسی می کنیم اوره است که سهم زیادی در این دو هزار میلیارد تومان دارد و اینکه گفته شده اوره را۲۰۰دلار می فروشد می خواهم بررسی کنیم که آیا ۲۰۰ دلار میتواند بفروشد؟ اصلاً نرخ ارز در بازار چه عددی هست؟ و اینکه این دلاری که گفته شده حاصل فروش و درآمد است میتواند با نرخ رسمی دلار تسعیر change کند و تبدیل به ریال بکند یا خیر؟
منابع قیمت های جهانی محصولات
یک سری منابع را برای شما آماده کرده ایم، این منابع به شما می گویند نرخ محصولات شرکت ها کجا اعلام میشود، یعنی از کدام منبع می توانید مشاهده کنید و ببینید که محصولات یا اصلاً مواد اولیه شرکتها با چه نرخی معامله می شود و نرخ روزش را از آنجا مشاهده کنید.
در جدول زیر.گروه محصولات، منبع اعلام نرخ، شرکت های مرتبط. را برای شما آورده ایم.
محصولات و معرفی سایت های مربوطه:
ابتدا از گروه محصولات فلزی، فلزات غیر آهنی را مثل سرب، روی، مس و آلومینیوم را میاوریم. این فلزات که محصولات شرکت های فمیی، فاسمین، فرزین، کبافق، باما و امثال آنها هستند. منبع اعلام نرخ شان دو سایت است، یکیLME که همان بازار بورس کالای لندن هست و دومی سایت kitco که سایت خیلی معروفی هست برای منبع اعلام نرخ محصولات است.
گروه دوم محصولات فلزات آهنی هستند مثل فولاد یا شمش بیلت، اسلب یا همان مواد اولیه که سنگ آهن تولید میکنند مثل گندله، کنسانتره و خود سنگ آهن. اینها را می توانید از نشریه متال بولتن یا همان نشریهای که در موردش بیشتر توضیح می دهیم( این نشریه پولی هست) وشما می توانید اطلاعاتی را از این نشریه بگیرید و زمانی که رسیدیم به این شرکتها ما حتما این نشریه را بررسی می کنیم که ببینیم چه اطلاعاتی به ما می دهند.
شرکت های کگل،کنور، فولاد خوزستان فولاد مبارکه، فولاد ارفع و شرکت هایی از این قبیل که این محصولات را تولید می کنند اگر بخواهید قیمت روز محصولات شان را ببینید که چه عددی هست، باید به این نشریه مراجعه کنید .نه اینکه فقط صرفاً همین منبع برای اعلام نرخ باشد اما معتبرترین منبع این ها هستند و شما می توانید از منابع و سایت های دیگر و یا حتی جستجو در سایت گوگل نرخ این محصولات را به راحتی به دست بیاورید.
اما به طور مثال ما پتروشیمی پردیس را بررسی می کنیم و شرکتهای مشابه آن مثل پتروشیمی خراسان و پتروشیمی کرماشا و پتروشیمی شیراز که محصول اصلی شان اوره و آمونیاک هست. نرخ و قیمتش این اوره آمونیاک را می توانید از سایتfertilizerworks استخراج کنید و قیمتشان را به دست آورید.
مثلا شپدیس محصول اصلیش اوره است پس می توانید از سایت نرخ اوره را بدست آورید. اما شرکتهای پتروشیمی دیگری داریم که محصول اصلی آن ها متانول یا پروپیلن یا پروپان است و یا نفتا است که عمدتاً نفت به عنوان مواد اولیه شان به کار می رود و محصول شرکت های پالایشی هست. قیمت شان در نشریه معروفPlatts هست (این نشریه پولی است) به دست آوردنش از اینترنت خیلی کار سختی نیست و حتی قیمتهای این محصولات به خصوص متانول را می توانید از جستجو در گوگل هم به راحتی به دست آورید یا شبکههای اجتماعی مثل تلگرام، این نرخ ها را در گروه ها یا کانال های های مختلف هم میگذارند.
تولید کننده متانول زاگرس،شفن،شخارک هست و جم و شاراک هم محصولات پلیمری را تولید میکند که حتماً برخی از این شرکتها را در بعدی در خصوصشان صحبت می کنیم اما فعلا میخواهیم ببینیم که آیا شپدیس می تواند اوره را نرخی که اعلام کرده (۲۰۰ دلار) به فروش برساند یا اینکه نمی تواند؟
برای این کار ما به سراغ منبع اعلام نرخ اوره می رویم که ببینیم اصلاً اوره در بازار چند است.
در سایت fertilizerworks ما میتوانیم جستجو کنیم. ابتدا سایت را در گوگل جست و جو کنید. اگر سایت fertilizerworks را باز کنید در صفحه اصلی این سایت قیمت اولیه را برای شما زده.
به طور مثال اینجا قیمت گرانول را نوشته قیمت اوره گرانوله برابر با هر تن ۲۵۸ دلار و ۲۶ سنت است و آپدیتش هم اکتبر ۲۰۱۷ بوده.
این قیمت ها و قیمت های مشابه این محصولات به عنوان هفتگی آپدیت می شود و جمعه شب یا شنبه صبح این آپدیت انجام می شود، جمعه شب یا شنبه صبحی که انتهای هفته خارج از کشور ما است و میتوانید آرشیوش را هم ببینید و ببینید که قیمت ها در چه رنج اعدادی بوده اند.
مثلا در بازه یک هفته این نمودار قیمت است از سال ۲۰۰۷ تا اکتبر ۲۰۱۷٫ این نمودار قیمتی را مشاهده می کنید یک زمانی که اوره بالای ۸۰۰ دلار بوده و یک زمانی هم نزدیک به ۲۰۰ دلار و این روند را شما میبینید که روند تقریبا ۱۰ سالی هست که اوره داشته.
صفحه اول سایت در تصویری که برای شما آوردیم ۲۵۸ دلار هر تن اوره هست، پس طبیعتا این شرکت که پیشبینی کرده است۲۰۰ دلار میفروشد باتوجه به این قیمت پس از پیشبینی این شرکت بیشتر می فروشد و طبیعتاً مبلغ فروشش افزایش پیدا میکند و همین طور ۲۰۰۰ میلیارد تومان پیش ینی فروش هم می تواند افزایش پیدا کند.
معرفی سایت اعلام نرخ دلار
نرخ دلار در بازار را هم به راحتی می توانید از سایت های مختلف ببینید که نرخ اصلی را به شما نشان میدهند مثلاً سایت LIVEDATE.ir یکی از آن سایت ها است که می تواند نرخ دلار را به شما نمایش بدهد.
به طور مثال نرخ دلار ۴۰۱۸ تومان بوده در صورتی که این شرکت پیش بینی کرده با نرخ دلار ۳۸۰۰ تومان محصولش را بفروشد پس طبیعتاً وقتی نرخ دلار در بازار نسبت به مفروضات این شرکت بیشتر است شرکت میتواند مبلغ فروش را افزایش دهد.
فرض کنید که این شرکت بتواند دو میلیارد و ۵۹ هزار تن محصول را بفروشد و این محصولات را به جای این نرخ ۲۰۰ دلاری که شرکت قرار داده ما فرض میکنیم با نرخ ۲۵۰ دلار با نوساناتی که طی یک سال آتی دارد یعنی مثلاً نصف سال ممکن است ۳۰۰ دلار باشد و نصف سال ۲۰۰ دلار به صورت میانگین با ۲۵۰ دلار بتواند بفروشد و از از ابتدای مهر ۹۶ تا انتهای شهریور ۹۷ فرض کنید که نرخ دلار میانگین ۴۱۰۰ تومان بوده. می خواهیم ببینیم که این مبلغ فروش چه عددی خواهد شد.
گفتیم محصولات اصلی را برآورد می کنیم، یعنی برای هر محصول تک به یک وقت نمی گذاریم و ببینیم چه عددی می شود.
محصول اصلی شرکت اوره بوده.
اوره صادراتی، مقدار فروش این شرکت دو میلیون و ۵۹ هزار تن بوده و نرخ فروش در شرکت گفته شده بود که ۲۰۰ دلار، ما گفته بودیم در یک سال بعدش میانگین میتواند ۲۵۰ دلار بفروشد الان ۲۵۸ دلار است.
گفتیم با نوساناتی که این شرکت می تواند داشته باشد نوساناتی که اوره جهانی می تواند داشته باشد این عدد ۲۵۰ دلار باشد یعنی در بازه زمانی مثلاً بالای ۲۵۰ باشد و یک بازه زمانی زیر ۲۵۰ و میانگین بتوانند ۲۵۰ بفروشد و نرخ دلار به ریال گفته شده بود در آن زمان ۳۸۰۰ تومان باشد.
فروش صادراتی را تبدیل به ریال می کنیم. میانگین با نوسانات نرخ دلاری که داریم و عموماً نرخ دلار رشد می کند به طور فرض بوده ۴ هزار و حدود ۲۰ تومان و ما همان نرخ ۴۰۰۰ تومان را (۴۰ هزار ریال) برای تبدیل یا تسعیر نرخ دلار در نظر میگیریم طبیعتا مبلغ فروش ما در این محصول برابر می شود با ضرب سه عدد یعنی ۲ میلیون و ۵۹ هزار تن محصول را میفروشد هر تن ۲۵۲ دلارر که می شود یک مبلغی به دلار و اگر این دلار را بخواهیم تبدیل به ریال بکنیم باید ضرب در۴۰۰۰۰ ریال ضرب بکنید و ببینید عدد حاصله چه عددی به دست می آید .
حساب می کنیم و ببینم عددی که به دست می آید ،دو میلیون و پنجاه هزار تن وضرب در ۲۵۰ دلار ضرب در ۴۰ هزار و اگر این را تقسیم بر یک میلیون کنیم و عدد را به یک میلیون ریال بخواهم بگویم عدد حاصله می شود ۲۰۵۹۰۰۰۰۰۰۰ هزار که در واقع می شود دو هزار و پنجاه و نه میلیارد تومان فروش این شرکت در صورتی که خود این شرکت فروش را برآورد کرده بود که می شود ۱۵۶۰ میلیارد که میتواند این فروش از گزارش این شرکت که همان پی دی اف پیش بینی شرکت هست مشاهده بکنیم.
در pdf گفته بود فروشی که دارد این ۲۷۲ میلیون و ۵۰ هزار تن را کلاً میفروشد ۱۵۶۰ میلیارد اما ما حساب کردیم که این عدد می شود ۲۰۵۹ میلیارد با این مفروضاتی که ما داریم و به صورت میانگین نرخ فروش محصولات اوره و آمونیاک را قرار دادیم حالا این عدد را باید چه کار کنیم؟
این عدد می آید جای این ۱۵۶۰ میلیارد تومان می نشیند و اگر بیاید جای این بنشیند طبیعتاً این ۲ هزار میلیارد تومان می شود حدوداً ۲۵۰۰ میلیارد تومان.
اوره صادراتی ۱۵۰۰ میلیارد تومان برابر میشود با ۲۰۵۹ میلیارد تومان به اضافه آمونیاک صادراتی که می شود۱۴۵۷۹۲٫۵ به اضافه اوره داخلی که همان مبلغ که خدمت شما عرض کردم که دولتی است و ثابت می فروشد که میشود ۳۶۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و تومن جمع فروشی من اینجا برابر میشود با ۲ هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان و (در قسمت مشخص شده) شرکت گفته بود جمع فروشش ۲ هزار میلیارد تومان می شود پس طبیعتا هم ۵۷۰ میلیارد تومان افزایش مبلغ فروش را می توانیم برای این شرکت براورد کنیم که این افزایش مبلغ فروش در این صورت سود و زیان و جای عدد مشخص شده می شود ۲۵۷۰ میلیارد تومان.
طبیعتاً وقتی فروش رشد کند سود ناخالص هم می تواند تغییر کتد و به همین صورت سود عملیاتی هم به همان میزان رشد میکند و این شرکت چون مالیاتی ندارد سود خالص هم به همان میزان رشد پیدا میکند یعنی این ۵۰۰ میلیاردی که فروش افزایش پیدا کرد و نسبت به بودجه شرکت حدوداً همان مبلغ هم در سود خالص اضافه می شود و افزایش پیدا می کند.
دیدگاهتان را بنویسید