8 استراتژی معاملاتی برتر در بورس 1401 ایران…
بازار بورس، بازاری با ریسک بالا بوده و در عین حال که پرسود است، میتواند ضررهای سنگینی نیز داشته باشد. راههای مختلفی برای کنترل ضرر و افزایش سود وجود دارد؛ که داشتن یک استراتژی معاملاتی و همچنین داشتن کنترل روانی جزو مهمترین آنها است. هرکدام از این دو موضوع دارای شرایط و خصوصیات خاص خود بوده و با رعایت آنها میتوان به یک استراتژی صحیح برای معامله دست پیدا کرد.
بهترین آموزش رایگان بورس را در همیار سرمایه ببینید (به صفحه اشاره شده مراجعه کنید)
پیشنهاد می شود مقاله روانشناسی معاملاتی را مطالعه نمایید .
چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم ؟ انتخاب استراتژی معاملاتی، روش معامله کردن و مدیریت سرمایه در بازار سرمایه خیلی مهم است. گاهی اوقات ما تحلیل بلدیم، اما مدیریت سرمایه نه، معامله کردن نه، و بازنده ایم. باید استراتژی و روش درست معامله کردن را بیاموزیم.
در یک استراتژی معاملاتی باید مشخص کنید:
- چرا می خواهید وارد معامله شوید؟ (امکان برآورد سود نسبت به ریسک)
- برای کسب آن فایده حاضرید چقدر ریسک متحمل شوید؟ (حتما میزان سود مورد انتظار باید بیش از تحمل ریسک باشد)
- در چه تایم فریمی قصد معامله کردن دارید؟ (با استراتژیهای کوتاه مدت نمی توان در تایم بالا معامله نمود)
- در صورت برخورد با مشکل در طی معامله چه باید انجام دهید و نهایتا چه زمانی خارج می شوید؟
برای اینکه یک معاملهگر بتواند برای خود یک استراتژی معاملاتی داشته باشد، باید ابتدا شرایط و نوع معاملات خود را مشخص کرده و علاوه بر آن نوع تحلیلهایی که برای بررسی بازار مورد استفاده قرار میدهد را تعیین کند موارد گفته شده از مهارت های مورد نیاز در آموزش صفر تا صد بورس می باشد.
پس از دریافت کد بورسی و رعایت اصول معامله داشتن استراتژی معاملاتی بسیار مهم می باشد تا با نظمی مشخص و رعایت اصولی که در استراتژی تعیین شده، شروع به انجام معامله کنید و خارج از برنامه کاری انجام ندهید. وقتی فرد روی نظم و اصول مشخص باشد کمتر به سراغ تصمیمات احساسی در بازار میرود و مانع از به وجود آمدن ضررهای کلان میشود.
معاملات سهام به معنای خرید و فروش سهام با هدف سرمایه گذاری بر قیمت سهام است که به صورت روزانه در نوسان است. هر معامله گر جدی استراتژی های معاملاتی متعددی را آماده می کند که موازی با وضعیت بازار رقابتی هستند. بهترین روندها و موقعیت های بازار باید با استراتژی های معاملاتی بازار سهام تعریف شود تا سود کسب شود.
استراتژی معاملاتی چیست؟
استراتژی های معاملاتی مجموعه ای از تکنیک ها هستند که توسط معامله گران برای کسب بازدهی سودآور از سرمایه گذاری های خود دنبال می شوند. به بیان ساده، استراتژی های معاملاتی قوانینی هستند که هنگام تصمیم گیری در مورد معاملات باید رعایت شوند.
این که بسیاری از معامله گران در بازار سهام تمایل به تصمیم گیری بدون وحشت دارند، به خصوص زمانی که تغییر در سطح قیمت ها را احساس می کنند، عجیب نیست. اثر واگذاری زمانی اتفاق میافتد که سرمایهگذاران داراییهایی با ارزش بالاتر را میفروشند و داراییهایی با ارزش را کاهش میدهند. استراتژی های معاملاتی برای از بین بردن چنین مشکلاتی وجود دارد که منجر به پیروی از مجموعه ای از قوانین در بازار بدون توجه به اخبار یا احساسات شخصی می شود.
ارائه استراتژی های مختلف تضمین می کند که هر نوع سرمایه گذار می تواند تکنیک خاصی را داشته باشد که مناسب آنها باشد. استراتژی های معاملاتی به عوامل مختلفی مانند تنوع سبد، مالیات، اهرم و ارزش بازار و غیره وابسته هستند.
برای آنکه بتوانید یک معامله گر موفق باشید باید در بازار سرمایه گذاری استراتژی معاملاتی موفق را مورد استفاده قرار دهید. معامله گری که استراتژی معاملاتی موفق دارد یک روش دارد.
- او مدام استراتژی معاملاتی خود را تغییر نمیدهد.
- از امدادهای غیبی کمک نمیگیرد.
- مدام در حال یادگیری است و روی یک روش مهارت کسب میکند.
معامله گران سهام استراتژی های مختلفی را برای خرید و فروش سهام ترجیح می دهند. این استراتژی ها به آربیتراژ نوسانات بازار کمک می کند و سود حاصل از گزینه های مختلف را افزایش می دهد. این استراتژیها در بیشتر مواقع کارساز بوده و به بسیاری از سرمایه گذاران کمک کرده تا جادوگران بازار سهام شوند و ثروت ایجاد کنند
در آموزش استراتژی معاملاتی بورس عناصر ارزشمند زیر را در استراتژی معاملاتی خود بگنجانید؛
- مدیریت پول
- مدیریت زمان
- از کوچک شروع کنید
- آموزش
- سازگاری
- زمان بندی
- حساب آزمایشی
مدیریت پول
قبل از شروع، تصمیم بگیرید که چقدر مایلید ریسک کنید. به خاطر داشته باشید که بیشتر معامله گران موفق در ازای هر معامله بیش از 2٪ سرمایه خود را در خطر نخواهند گذاشت. اگر می خواهید در هنگام شروع پیروزی باشید، باید خود را برای برخی از ضررها آماده کنید.
مدیریت زمان
اگر فقط یک یا دو ساعت در روز به معامله اختصاص میدهید، انتظار کسب ثروت نداشته باشید. شما باید دائماً بازارها را رصد کنید و مراقب فرصتهای معاملاتی باشید.
از کوچک شروع کنید
در حالی که پاهایتان را پیدا می کنید و شروع به راه رفتن در بازار های مالی می کنید بهتر است تا زمانی که از مهارت هایتان مطمئن نشده اید با حجم کمی از سرمایه تان وارد بازار شوید.
به عنوان یک مبتدی، در طول یک جلسه روی حداکثر یک تا دو سهم تمرکز کنید. ردیابی و یافتن فرصت ها تنها با چند سهام آسان تر است. این به شما امکان می دهد مقادیر پولی کمتری را که می خواهید سرمایه گذاری کنید مشخص کنید.
آموزش
درک پیچیدگی های بازار کافی نیست. اطمینان حاصل کنید که از اخبار بازار و هر رویدادی که بر دارایی شما تأثیر گذار است، مانند تغییر در سیاست اقتصادی، مطلع باشید. می توانید منابع مالی و تجاری آنلاین بسیاری را بیابید که شما را در جریان اطلاعات قرار دهد در همین راستا استفاده از تکنیک های همچون فیلتر بورس می تواند شما را یاری دهد.
سازگاری
شما باید اجازه دهید ریاضیات، منطق و استراتژی شما را راهنمایی کند، نه ترس یا حرص و آرزو.
زمان بندی
هر روز که بازار باز شود بی ثبات خواهد بود، در حالی که معامله گران با تجربه در ابتدای شروع بازار کمی صبر و استراتژی معاملاتی روز خود را در ورود و خروج معامله مرور می کنند. باید وقت بگذارید، در 15 دقیقه اول خونسردی خود را حفظ کنید. شما برای معامله کردن ساعتها وقت دارید.
حساب آزمایشی
برای تست هر استراتژی معاملاتی از یک حساب آزمایشی بهره بگیرید. برای اینکه یک فرد بتواند استراتژی معاملاتی خود را بسازد، باید در ابتدا اجزای استراتژی معاملاتی را بررسی کرده و این پارامترها را در استراتژیهای خود مشخص کند. استفاده از بورس مجازی می تواند کمک زیادی در این زمینه بکند.
بعد از اینکه اجزای استراتژی مشخص شد، باید آن استراتژی را مورد آزمایش قرار داده و پارامترهایی مانند میانگین سود و ضرر را مورد بررسی قرار دهد. سپس با توجه به آزمودن استراتژی و مشخص شدن بهترین نوع عملکرد آن استراتژی، در بازه زمانی مشخص و همچنین سبد سهام معین، از آن استفاده کند.
لازم به ذکر است که در زمان استفاده از استراتژی، بهتر است انواع عملکرد، تحلیلها و بازخوردهای آن ثبت و بررسی شود تا به مرور زمان استراتژی تکمیلتر و بهتر شود و افزایش سوددهی را حاصل کند.در ادامه مقاله اجزای استراتژی را شرح داده و همچنین تمامی موضوعات مربوط به آن توضیح داده میشود.
سرفصلهایی که در این مقاله موردبررسی قرارگرفته در زیر بیان شده است:
- بررسی پارامترهای نقطه ورود و خروج در استراتژی معاملاتی
- بررسی پارامتر بازه زمانی و نوع سهام در استراتژی معاملاتی
- آزمودن استراتژی معاملاتی و تحلیل پارامترهای بازخورد
- شروع به معامله با استراتژی تعیین شده و تعیین سبد سهام
بررسی پارامترهای نقطه ورود و خروج در استراتژی معاملاتی در بورس
به جای تمرکز روی تنها کسب سود، روی استراتژی معاملاتی خود هم تمرکز کنید. میتوان گفت که نقطه ورود و خروج در معاملات از مهمترین پارامترهای استراتژی معاملاتی است.
یک معاملهگر در بررسی نمودار بازار بورس باید دلیلی برای انجام معامله داشته باشد. حال میخواهد این دلیل بر اساس تحلیلهای تکنیکی باشد یا بر اساس تحلیلهای بنیادی. درهرصورت این دلیل باید شفاف و به دور از احساس باشد.
انواع استراتژی معاملاتی
یك نمونه استراتژي معاملاتي پرسود، در واقع استراتژي است كه از چند فاکتور کاربردی مثل عملکرد فردی، دید شخصی نسبت به بازار، بازدهی سهم و … برخوردار باشد. در واقع انواع استراتژي معاملاتي این را به ما میگوید که هر سهمی میتواند در مواقعی برای ما مفید و در شرایطی هم پرریسک و پرخطر باشد. این را در نظر داشته باشید که سبکهای مختلفی برای یک استراتژی وجود دارد، ولی اینکه کدام یک را انتخاب کنید، بستگی به نوع شخصیت و روحیات شما دارد. با توجه به نوع بازاری که شما انتخاب میکنید، سبک معاملهگریتان Swing Trading هم پدیدار میشود.
بنابراین بعد از اینکه بر اساس خلق و خوی خود و همین طور سبک معاملاتی که انتخاب کردید، اگر دچار تردید شدید، سعی کنید درTime Frame روزانه، استراتژی که دارید را عملی میکنید. در مطلبی دیگر بیشتر در خصوص استراتژی و مدیریت سرمایه در بورس صحبت کردیم.
مزیت بزرگ داشتن استراتژی معاملاتی این است که می توانید برخی از حدس و گمان ها را از معاملات خود حذف کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهترین استراتژی های معاملاتی و نحوه انتخاب از بین آنها برای معامله موفق ، ادامه مطلب را بخوانید.
1. ستراتژی معاملاتی روز
استراتژی معاملاتی روزانه چیست؟ یک استراتژی معاملاتی روزانه شامل خرید و فروش اوراق بهادار در ساعت روزهای معاملاتی است. این نوع استراتژی معاملاتی کوتاه مدت است زیرا به دلیل حرکت های کوچک قیمت در کمتر از 24 ساعت سود حاصل می شود. یک استراتژی معاملاتی ساده در روز که می توانید از آن استفاده کنید این استراتژی مستلزم خرید یک دارایی با قیمت پایین و فروش در صورت افزایش ارزش است.
توجه داشته باشید که استراتژی های معاملات روزانه نه تنها در معاملات سهام بلکه در معاملات کریپتو نیز استفاده می شود. به طور مشابه، معاملات روز کریپتو مستلزم این است که دارایی های کریپتو در کمتر از 24 ساعت معامله شوند. از آنجایی که کریپتو بسیار بی ثبات است، این روش می تواند بازدهی سودآوری به همراه داشته باشد یا شما را در معرض خطر بزرگی قرار دهد. از این رو، قبل از استفاده از این تکنیک، باید گزینه ها را به دقت بسنجید.
مزایا و معایب استراتژی معاملات روزانه:
جوانب مثبت 👍
- از خطر یک شبه محافظت می کند.
- نوسانات معاملات روزانه می تواند بازده سودآوری را به همراه داشته باشد.
- در دسترس بودن استراتژی های متعدد.
معایب 👎
- معاملات روزانه مستلزم نظارت مستمر است زیرا بازده در مدت کوتاهی انجام می شود.
- مانند بسیاری از معاملات کوتاه مدت، بسیار پر ریسک است.
- سطح بالایی از تحقیق و دانش مورد نیاز است.
2. استراتژی های معاملاتی نوسانی
استراتژی معاملاتی نوسانی چیست؟ استراتژی معاملاتی نوسانی یک استراتژی سوداگرانه است که بر کسب بازده کمتر در یک بازه زمانی کوتاه متمرکز است. این استراتژی از تحلیل تکنیکال برای شناسایی فرصت های ورود و خروج به بازار استفاده می کند. تحلیل تکنیکال یک ابزار رایج در معاملات است که برای پیش بینی بازار استفاده می شود. از داده ها و نمودارهای قبلی بازار برای پیش بینی نتیجه احتمالی در بازار استفاده می کند.
برخلاف استراتژیهای معاملاتی روزانه، معاملات نوسانی میتواند از چند روز تا چند ماه طول بکشد، بنابراین نیازی به نظارت مداوم بر بازار ندارید. به همین دلیل، اغلب به عنوان یک جایگزین ساده تر برای سایر اشکال تقاضای معامله دیده می شود.
برای مثال می توانید از منظر پرورش گاو به آن نگاه کنید. شما آنها را در جوانی میخرید و زمانی که بالغ شدند با قیمت بالاتری میفروشید. با این حال، در روند نزولی برعکس است. روندهای نزولی با کاهش قیمت اوراق بهادار با گذشت زمان مشخص می شوند. در این حالت، یک سرمایه گذار اوراق بهادار را با ارزش کمتری نسبت به آنچه خریداری شده می فروشد، زیرا عمل قیمت کاهش می یابد و در نتیجه ضرر می کند.
استراتژی معاملاتی نوسانی چیست؟ استراتژی معاملاتی نوسانی یک استراتژی سوداگرانه است که بر کسب بازده کمتر در یک بازه زمانی کوتاه متمرکز است. این استراتژی از تحلیل تکنیکال برای شناسایی فرصت های ورود و خروج به بازار استفاده می کند. تحلیل تکنیکال یک ابزار رایج در معاملات است که برای پیش بینی بازار استفاده می شود. از داده ها و نمودارهای قبلی بازار برای پیش بینی نتیجه احتمالی در بازار استفاده می کند.
برخلاف استراتژیهای معاملاتی روزانه، معاملات نوسانی میتواند از چند روز تا چند ماه طول بکشد، بنابراین نیازی به نظارت مداوم بر بازار ندارید. به همین دلیل، اغلب به عنوان یک جایگزین ساده تر برای سایر اشکال تقاضای معامله دیده می شود.
برای مثال می توانید از منظر پرورش گاو به آن نگاه کنید. شما آنها را در جوانی میخرید و زمانی که بالغ شدند با قیمت بالاتری میفروشید. با این حال، در روند نزولی برعکس است. روندهای نزولی با کاهش قیمت اوراق بهادار با گذشت زمان مشخص می شوند. در این حالت، یک سرمایه گذار اوراق بهادار را با ارزش کمتری نسبت به آنچه خریداری شده می فروشد، زیرا عمل قیمت کاهش می یابد و در نتیجه ضرر می کند.
در اینجا مزایا و معایب معاملات نوسانی آورده شده است:
جوانب مثبت 👍
- نیاز به زمان و توجه زیادی ندارد.
- سود کافی را می توان از یک معامله به دست آورد.
- معاملات نوسانی تجزیه و تحلیل بازار را آسان تر می کند که منجر به تصمیم گیری های آرام تر می شود.
معایب 👎
- از آنجایی که تحلیل تکنیکال یک عامل بسیار مهم است، دانش گسترده ای باید درگیر شود.
- ریسکهای یک شبه میتوانند یک تهدید باشند، زیرا بازار میتواند در حالی که شما در خواب هستید چرخش شدیدی ایجاد کند.
- سرمایه بسیار طولانی تر از معاملات روزانه گره خورده است.
3. استراتژی معامله اخبار
معامله خبری چیست؟ معامله خبری تکنیکی از معامله است که در آن از بیانیه های مطبوعاتی، اطلاعیه های اجتماعی و اقتصادی برای تصمیم گیری سرمایه گذاری استفاده می شود. اخبار نقش بزرگی در روند بازار ایفا می کند، به همین دلیل است که معامله گران از اطلاعیه های خبری برای انجام حرکات معاملاتی استفاده می کنند. یک معامله گر اخبار همیشه در جریان اخبار و گزارش های اقتصادی است زیرا هر گونه اطلاعیه جزئی می تواند بازار را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. اما تأثیر اخبار بر بازار اغلب کوتاه مدت است، بنابراین یک معامله گر باید به طور کامل از استراتژی معاملاتی اخبار در لحظه استفاده کند.
برای اینکه یک معامله گر در معامله مبتنی بر اخبار موفق باشد، باید بداند که چگونه اخبار را برای ایجاد یک استراتژی معاملاتی تجزیه و تحلیل کند. این شامل برنامه ریزی استراتژی ها از قبل و تشخیص اینکه آیا اعلامیه ها ارزش عمل کردن را دارند یا خیر.
در اینجا مزایا و معایب استراتژی تجارت خبری آمده است:
جوانب مثبت 👍
- معامله اخبار سود بالایی به همراه دارد زیرا تأثیر اخبار بر بازار می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.
- معامله اخبار برای مدت طولانی دوام نمی آورد. از این رو، نظارت بر یک معامله ضروری نیست زیرا خیلی سریع از آن خارج خواهید شد.
- معامله اخبار می تواند به صورت خودکار انجام شود.
معایب 👎
- یک معامله گر ممکن است پیش بینی های اشتباهی انجام دهد که منجر به ضرر شود.
- برخی از دلالان در اطلاعیه های خبری معامله گران را فریب می دهند تا به معاملات کمک کنند.
- فرصت معامله اخبار مکرر به دست نمی آید.
5. استراتژی معاملاتی خرید و نگه دارید
استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری چیست؟ استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری با خرید اوراق بهادار با قیمت پایین و نگهداری آنها برای ماهها یا سالها قبل از فروش سروکار دارد. شناخته شده است که این یک شکل بلند مدت و مطمئن تر از سرمایه گذاری است. استراتژی معاملاتی خرید و نگهداری، شکلی ترجیحی از سرمایه گذاری برای سرمایه گذارانی است که زمان نظارت مداوم بر بازار یا شرکت در تحلیل تکنیکال را ندارند.
در اینجا مزایا و معایب استراتژی خرید و فروش معاملاتی وجود دارد:
جوانب مثبت 👍
- استراتژی خرید و نگهداری ریسک را کاهش می دهد. از آنجایی که زمان کافی برای مدیریت پورتفولیو و کار بر روی استراتژی ها وجود دارد، ریسک کاهش می یابد.
- هزینه های معاملاتی کمتری را ارائه می دهد زیرا معاملات مکرر به حداقل می رسد.
- نظارت و توجه مکرر لازم نیست.
معایب 👎
- زمان می برد تا سود حاصل شود.
- نقدینگی محدود است زیرا توانایی برداشت پول برای دوره های کوتاه متوقف شده است.
- این به معامله گر فرصتی برای انعطاف پذیری نمی دهد.
اکنون که استراتژیهای معاملاتی مختلف را درک کردهاید، میتوانید استراتژیهای مناسب خود را در سرمایهگذاری خود پیاده کنید. قبل از بکارگیری هر استراتژی به درک عمیقی نیاز است، بنابراین این مقاله در مورد 5 استراتژی تجاری محبوب همیشه می تواند ابزار مفیدی باشد. مطمئن شوید که مزایا و معایب آن را قبل از پرداختن به استراتژیهای معاملاتی بسنجید، تا شما را ناامید نبینید.
انواع استراتژي معاملاتي در بورس
استراتژیهای معاملاتی به چهار دسته کلی تقسیم میشوند که عبارتاند از:
• استراتژی معاملاتی ابزار محور (اندیکاتوری، اسیلاتوری)
• استراتژی معاملاتی پرایس اکشن
• استراتژی معاملاتی محاسباتی
• استراتژی معاملاتی ترکیبی
بهترين استراتژي معاملاتي در بورس ايران چیست؟
فرض کنید که یک ترازو مقابل شما است که در یک صفحه آن ریسک شکست شما و در یک صفحه دیگر آن سود و منفعتتان از پیروزی واقع شده است. اکنون اگر یک استراتژی دقیق برای ورود به سهم نداشته باشید، احتمال اینکه کفهی ریسک و ضرردهی شما نسبت به کفهی سود و منفعت، قدرت افزونتری پیدا کند، احتمال بیشتری دارد. یک استراتژی ترکیبی در بورس به ما میآموزد که نقاط ورود و خروج مناسبی را برای معامله خود انتخاب کنیم.
این کار تأثیر مستقیمی در بازدهی سرمایه ما دارد. در اکثر مواقع اشخاص با انتخاب نادرستی که در نقطه گذاری برای ورود یا خروج سهمشان تعیین میکنند، دچار ضرر و زیانهای هنگفت میشوند و همین طور معامله دیگر برایشان جذابیتی ندارد و مدام سرخورده میشوند و سرمایه خودشان را هم از دست میدهند.
همین طور یک استراتژي در بورس این توانایی را دارد که حد سود و ضرر را به طور دقیق مشخص کند. در اصل مهمترین رکنی که یک استراتژی در بازار باید داشته باشد، همین مشخص کردن اجزای سود و ضرر و حدودی است که برای هر یک باید در نظر گرفته شود. مشخص نمودن حد سود و ضرر هم میتواند یا به شکل شناور باشد یا نقطهای.
حد سود و ضرر نقطهای در استراتژي معاملاتي تركيبي: در این روش یک ناحیه به اصطلاح قیمتی در قالب یک ناحیه prz یا به زبان دیگر فیبوناچی، برای مشخص کردن حد سود یا حد ضرر در معاملات مشخص میشود.
حد سود یا ضرر شناور چیست: در این الگو تا زمانی که سناریو استراتژی به قوت خودش پا برجا است، حد سود و ضرر هم با یکدیگر جابهجا میشوند.
حد ضرر برای این استراتژی در موقعی عملی است که قیمت بعد از شکست میانگین 13 روزه این توانایی را نداشته باشد که صعود کند و میانگین 26 روزه را هم بشکند. با در نظر گرفتن این فاصله جذابیت ریسک کردن هم از بین نمیرود و بازدهی مورد نظرتان هم سر جایش باقی میماند. علاوه بر این به کمک بهره برداری از حد سود شناور، هنگامی که الگوی خروج از سهام در اهداف قیمتی بالاتر ثبت شود، همان نقطه را تحت عنوان سود مشخص میکنیم.
باید این نکته را در نظر داشته باشید که یک نمونه استراتژي معاملاتي موفق زمانی این قابلیت را دارد که سودده باشد که بتوانید خودتان را با آن تطبیق بدهید. اگر فردی هستید که به سود حداقلی با ریسک کمتر و مطمئنتر قانع میشوید، استراتژی انتخاب کنید که سرمایه شما را در این مسیر همراهی میکند، یعنی به دنبال یک استراتژی با سود معقول و ریسک پایین باشید. اما اگر فردی هستید که میخواهید در جست و جوی یک سود بزرگ باشید و برایتان ریسک بازار جذاب است و چیز ترسناکی به حساب نمیآید، باید به دنبال یک استراتژی وسیعتر، پرریسکتر و با بازدهی بیشتر بروید.
همین طور یک استراتژی ترکیبی سعی میکند تمامی الگوهایی که در سایر استراتژیها به کار گرفته میشود نظیر نقطه خرید و فروش، حجم خوردن سهام، تحلیل فاندامنتال و … را با هم در یک برنامه جامع به کار بگیرد تا ریسک ذاتی بازار را تا حد بسیار زیادی محدود کند و یک فضای امن برای سرمایه گذار به وجود آورد که به جای استفاده از یک تحلیل تک بعدی بتوانید از یک الگوی جامع و چند بعدی برای اشراف داشتن به کل موضوع کمک بگیرد.
تحلیل ترکیبی با بهره گرفتن از کلیه اصول تحلیل تکنیکال و پارهای از اصول تحلیل بنیادی به معاملهگر کمک میکند تا سهامی را انتخاب کند که از بازار به اصطلاح جا مانده و بهترین زمان برای خرید سهم را به سرمایه گذار نشان میدهد.
بهترین استراتژی معاملاتی چیست؟
چگونه استراتژی معاملاتی بنویسیم ؟ وقتی نوبت به استراتژی می رسد ، همه روشها می توانند در شرایط خاص بازار عملکرد خوبی داشته باشند. توصیه می شود یک استراتژی معاملاتی براساس نوع شخصیت ، سطح نظم ، سرمایه موجود ، تحمل ریسک و در دسترس بودن آن انتخاب کنید.
حال با توجه به دلیل انجام معامله باید بهترین زمان را برای شروع معامله پیدا کند؛ که معمولاً بر اساس تحلیلهای تکنیکال تعیین میشود. نقطه ورود مناسب باید بهگونهای باشد که اگر معامله وارد ضرر شد کمترین ضرر ممکن را به معاملهگر برساند، یا شرایط طوری باشد که بازار دیگر به سمت ضرر پیش نرود. بنابراین میتوان این طور نتیجه گرفت که نقطه ورود در بازار به دو عامل زمان و سطح قیمت بستگی دارد و معاملهگر با یافتن نقطه ورود مناسب نیمی از مسیر سود دهی را برای خود هموار کرده است.
نقطه خروج در معاملات بورس بسیار مهم است. زیرا دو عامل ترس و طمع به شدت بر روی آن تأثیرگذار هستند. به همین دلیل است که نقاط خروج باید حتماً بر اساس تحلیلهای تکنیکی و صحیح، از قبل در استراتژی معاملاتی گنجانده شوند تا در حین معامله تحت تأثیر احساسات قرار نگیرد.
نقطه خروج به دو صورت وجود دارد. نقطه خروج با ضرر و نقطه خروج با سود. به عبارتی میتوان آنها را حد سود و حد ضرر نامید. یک معاملهگر باید در استراتژی معاملاتی که برای خود به وجود میآورد حد سود و ضرر را بر اساس اصول تکنیکال و فاندامنتال تعیین کند.
اگر حد سود را در استراتژی خود مشخص نکند، بعد از رسیدن به میزان سود مشخص، طمع کسب سود بیشتر، مانع خروج از معامله شده و همان میزان سود نیز از دست می رود. همچنین در حالت ضرر نیز ممکن است معاملهگر از ترس ضرر بیشتر به معامله خود پایان دهد و بعد از مدتی معامله تغییر مسیر دهد، آنگاه نهتنها معاملهای را که میتوانست با سود به پایان رساند را از دست داده، بلکه مقداری ضرر نیز به سرمایه خود وارد کرده است.
از طرفی باید در نظر داشت که اگر معاملهگر برای معاملات خود حد ضرر تعیین نکند، ممکن است در مدت زمان چندروزه مقدار زیادی از سرمایه خود را از دست بدهد. درنتیجه با تمام این توضیحات میتوان اینطور بیان کرد که هر استراتژی معاملاتی نیاز به تعیین نقطه ورود و نقطه خروج دارد که شامل حد سود و ضرر است.
نقطه ورود و خروج در معاملات از مهمترین پارامترهای استراتژی معاملاتی است، یک معاملهگر در بررسی نمودار بازار بورس باید دلیلی برای انجام معامله داشته باشد. نقطه خروج در معاملات بورس بسیار مهم است، زیرا دو عامل ترس و طمع بهشدت بر روی آن تأثیرگذار است.
بهترین استراتژی های معاملاتی در تحلیل تکنیکال
معامله گران ممکن است از خطوط روند ساده و شاخص های حجم برای تصمیم گیری استفاده کنند، این معامله گران براین باورند که با توجه به نمودار که نشان دهنده اوضاع سهم است و روزانه به روزمی شوند، می توان تصمیم گرفت که چه سهمی ارزش خرید و معامله را دارد. معامله گران نوسانگیر ممکن است الگوهای نموداری و شاخص های تکنیکالی را ترجیح دهند.
معاملهگران الگوریتم های خودکار ممکن است استراتژی کاملاً متفاوتی داشته باشند که از ترکیبی از شاخص های حجم و شاخص های فنی را برای تصمیم گیری استفاده کنند. ساده سازی اطلاعات در مورد قیمت ها، ارائه سیگنال های روند، هشدار در مورد برگشت و موارد دیگر از موارد مهمی هستند که استفاده از شاخص ها و اندیکاتورها برای معامله گران دارند.
هر معامله گر منحصر به فرد است و از هر شاخصی می توان به عنوان بهترین استراتژی های معاملاتی در تحلیل تکنیکال و به طرق مختلف استفاده کرد.
در این مطلب سعی شده است جهت آموزش استراتژی معاملاتی بورس با توضیح در رابطه با شاخص های تکنیکالی مختلف، به شما در انتخاب بهترین استراتژیهای معاملاتی در تحلیل تکنیکال کمک شود.
برای انتخاب بهترین استراتژیهای معاملاتی در تحلیل تکنیکال موارد ذیل را مد نظر قرار دهید. همچنین آموزش تحلیل تکنیکال از نکات مهم در این زمینه می باشد
-
یک استراتژی یا یک سیستم معاملاتی را انتخاب کنید
اولین قدم شناسایی یک استراتژی معاملاتی در بورس یا یک سیستم معاملاتی است. به عنوان مثال، یک معامله گر تازه کار ممکن است تصمیم بگیرد که استراتژی متقاطع میانگین متحرک را دنبال کند، جایی که دو میانگین متحرک (50 روز و 200 روز) را در یک حرکت خاص (مسسیر) قیمت سهام حرکت می کنند.
طبق این استراتژی، اگر میانگین متحرک کوتاه مدت 50 روزه از میانگین متحرک بلندمدت 200 روزه بیشتر شود، نشان دهنده روند صعودی است و سیگنال خرید ایجاد می کند. عکس این مورد برای سیگنال فروش صدق می کند.
-
میانگین متحرک
میانگین های متحرک شاخص های تکنیکالی برجسته ای هستند که برای شناسایی شکاف قیمتی و همچنین جهت کلی بازار طراحی شدهاند. آنها به شکل یک خط رسم شده بر روی نمودار هستند، که برای اندازه گیری میانگین در یک زمان مشخص، مانند 14 روز یا 200 روز استفاده می شود.
باید توجه داشت که میانگین متحرک در مدت زمان کمتری واکنش سریع تری به تغییرات قیمتی در بازار خواهد داشت. معامله گرانی که با بازههای زمانی کوتاه تری کار میکنند ممکن است برای به دست آوردن بینش معنی دار از یک میانگین متحرک ساده تلاش کنند. ممکن است یک میانگین متحرک نمایی ارجح باشد.
-
پارمترهای مختلف برای سهام و اوراق بهادار را شناسایی کنید
همه سهام یا اوراق بهادار با استراتژی فوق مطابقت ندارند. برای مثال استراتژی معاملاتی اول ممکن است برای سهامی که نقدشوندگی کمتری دارند ایدهآل نباشد. سهام یا قراردادهای مختلف نیز ممکن است به انتخاب پارامترهای مختلفی نیاز داشته باشند. در این حالت، میانگین متحرک مختلف مانند میانگین متحرک 15 روزه و 50 روزه مناسب است.
-
اسیلاتورها
از اسیلاتورها می توان برای پیش بینی نقطه شکست حرکت بازار نیز استفاده کرد. بر روی یک نمودار، به نظر می رسد که خطوط در همان جهتی هستند که قیمت حرکت می کنند.
اما هنگامی که خطوط شروع به جدا شدن می کنند، تحلیلگران روند از دست دادن حرکت را در نظر می گیرند. اسیلاتورها شاخص های برجسته ای هستند که به معامله گران کمک می کند روندها و فرصت ها را قبل از تحرک قیمت شناسایی کرده و سود خود را به حداکثر برسانند.
-
استوکستیک
استوکستیک در خانواده نوسانگرها یا اسیلاتورها میباشد ولی در دسته اندیکاتورهای پیشرو قرار میگیرد. استوکستیک نوسانگر تصادفی میباشد که برای نشان دادن مناطقی از اشباع خرید یا اشباع فروش ساخته شده است. استوکاستیک یا استوکستیک یک اندیکاتور مومنتوم است که وضعیت آخرین قیمت (قیمت بسته شده) را نسبت به بالا و پایینترین قیمت نشان میدهد.
به عبارت دیگر استوکاستیک به هیچ وجه از قیمت سهم و حجم معاملات تبعیت نمیکند و عملکردی مانند اندیکاتورهای RSI و MACD ندارد بلکه نوسانات آن بر اساس سرعت حرکت قیمت و همچنین جهت حرکتی آن میباشد. این اندیکاتور در تشخیص انتهای روند موثر میباشد و پیش از برگشت قدرتمند قیمت، سیگنال برگشتی را صادر میکند.
این شاخص در انتهای نمودار واقع شده است، از دو میانگین متحرک که بین 0 تا 100 هستند تشکیل شده است. جدول زمانی استفاده از اسیلاتور تصادفی گاهی اوقات برای معامله گران روزانه و اسکالپرها خیلی طولانی می شود که می تواند مقدار نشانگر را برای بازه های زمانی کوتاه تر محدود کند.
-
خطوط بازسازی فیبوناچی
خطوط اصلاحی فیبوناچی ، بخشی از مجموعه کامل ابزارهای مبتنی بر توالی فیبوناچی می باشد. روشی برای تجزیه و تحلیل تکنیکال است که به دنبال یافتن سطوح حمایت و مقاومت در یک ابزار معاملاتی است. بازارها با بخشهای کوچکتر از یک حرکت بزرگ واکنش نشان می دهند و یا سطوح قبلی را بازپس میگیرند و این قسمتها قابل پیش بینی هستند.
بنابراین استراتژی معاملاتی اصلاح فیبوناچی براساس یک سری الگوهایی است که مداوم هستند. معامله گرانی که از این روش استفاده می کنند برای قرار دادن حد ضرر و یا تعیین اهداف قیمتی از نسبت فیبوناچی 23.6، 38.2 ، 50 ، 61.8 و 100 درصد استفاده می کنند. فیبوناچی اصلاحی سابقه طولانی در معاملات دارد و بسیاری از معامله گران موفق در طول دهه ها آن را به عنوان یک ابزار تجزیه و تحلیل معاملاتی استفاده می کنند.
-
شاخص مقاومت نسبی
شاخص مقاومت نسبی معمولاً به عنوان RSI (Relative Strength Index)ذکر می شود. نوسانی است که برای یافتن شرایطی در بازار که بیش از حد فروخته شده یا بیش از حد خریداری شده اند ، استفاده می شود.
این شاخص عموما در تنظیمات ١۴ روزه استفاده می شود. مقادیر آن بین صفر تا 100 رسم می شود. صفر نشان دهنده اشباع فروش می شود، در حالی که 100 نقطه اشباع خرید میباشد. هنگامی که معامله گرها نشانههای RSI را دریافت می کنند، می توانند ارزیابی دقیق تری از پتانسیل معاملات را آغاز کنند.
-
باند بولینگر
باند بولینگر نشان دهنده یک کانال نوسانات است که به دلیل سادگی آن، به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. عرض باندهای بولینگر نمایشی بصری از نوسانات در بازار را ارائه می دهد. فاصله بیشتر بین دو باند بیرونی نشان دهنده افزایش نوسانات بازار است، در حالی که فاصله کمتر نشان دهنده ادغام است که می تواند منجر به شکست قیمت شود.
معمولاً مقادیر باند بولینگر دو یا 2.5 انحراف استاندارد از یک میانگین متحرک ساده است. باندهای بولینگر بازتاب عملکرد گذشته نماد است که استفاده از آنها می تواند شناسایی زود هنگام فرصت های معاملاتی را دشوار کند.
اما استفاده از باند بولینگر در کنار سایر شاخصها میتواند بسیار مفید باشد. یک شاخص به ندرت یک سیگنال کامل خواهد بود، اما با در نظر گرفتن طیف وسیعی از شاخص ها می توانید بهترین استراتژی معاملاتی خود را بیابید.
بررسی پارامتر بازه زمانی و نوع سهام در استراتژی معاملاتی
نوسانات قیمتی در بازار بورس در بازههای زمانی مختلف نشان داده میشود و این امکان وجود دارد که یک سهم را در هر بازه زمانی تحلیل کرد. شاید جالبتوجه باشد که یک استراتژی ممکن است در دو بازه زمانی یک سهم، نتایج متفاوتی را در پی داشته باشد. به همین دلیل توصیه میشود که بازه زمانی در استراتژی معاملاتی حتماً در نظر گرفته شود.
نکته دیگری که در بازه زمانی باید در نظر گرفته شود، مدت زمانی است که معاملهگر میتواند چارت را پیگیری کند، یعنی اگر معامله در بازار بورس بهعنوان شغل دوم یک فرد است و آن فرد در زمان اشتغال به شغل اول، نمیتواند بهصورت مداوم چارت را بررسی کند، بهتر است استراتژی خود را در بازههای زمانی بزرگتر تعیین کند. به اصطلاح معاملات خود را در تایم فریم یک یا چند ساعته انجام دهد.
پارامتر بعدی نوع سهامی است که فرد بخواهد در آن شروع به معامله کند. طبیعتاً سهمهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارند و در عین تفاوت، ممکن است یک استراتژی معاملاتی روی چند سهام بهخوبی جواب دهد. همچنین در بازار ارز نیز روال به همین شکل است، ممکن است یک استراتژی رو چند جفت ارز خوب کار کند.
باید در نظر داشت که شاکله یک استراتژی با روند یا نوسانات قیمتی آن سهام در تقابل نباشد. بهطور مثال فرض کنید که در بازار بورس ارز، روند قیمتی یک جفت ارز بیشتر بهصورت رنج باشد؛ اما استراتژی معاملاتی فرد بر روی نوسانات قیمتی ترند برنامهریزی شده باشد. مطمئناً آن فرد در این جفت ارز با شکست مواجه میشود. بنابراین باید در نظر داشته باشید که استراتژی معاملاتی همگام با نوع سهام یا جفت ارزی باشد که میخواهید در آن شروع به معامله کنید.
باید در نظر داشت که شاکله یک استراتژی با روند یا نوسانات قیمتی آن سهام در تقابل نباشد. بهطور مثال فرض کنید که در بازار بورس ارز روند قیمتی یک جفت ارز بیشتر بهصورت رنج باشد، اما استراتژی معاملاتی فرد بر روی نوسانات قیمتی ترند برنامهریزیشده باشد، مطمئناً آن فرد در این جفت ارز با شکست مواجه میشود.
آزمودن استراتژی معاملاتی و تحلیل پارامترهای بازخورد
بعد از مشخص کردن استراتژی و تعیین مقدار اجزای آن، باید استراتژی، مورد آزمودن قرار گیرد؛ تا مشخص شود چه مقدار در گذشته بازار خوب یا ضعیف عمل کرده و میزان پارامترهای بازخورد آن نیز در گذشته به دست آمده و مورد تحلیل قرار گیرد.
البته باید یادآور شد که در بازار بورس هیچچیز قطعی وجود ندارد و ممکن است استراتژی که در گذشته عملکرد خوبی داشته، در آینده عملکرد ضعیفی داشته باشد. اما باید در نظر داشت که این بررسیها میتواند تا حدودی در عملکرد آینده و یا حتی در اصلاح استراتژی تأثیرگذار باشد.
برای اینکه فرد بتواند تحلیل درستی از عملکرد استراتژی خود داشته باشد، باید پارامترهای بازخورد را در هر بازه یک ماهه بررسی کند. از مهمترین پارامترهای بازخورد میتوان به میانگین ضرر و میانگین سود اشاره کرد. در ثبت پارامترهای بازخورد بهترین سود و بدترین ضرر برای تحلیل بهتر باید ثبت شود. دو پارامتر نسبت برگشت مالی و درصد برد نیز باید حتماً برآورد شود.
میانگین سودها را بر میانگین ضررها تقسیم کرده و میزان نسبت برگشت مالی مشخص میشود. همچنین حاصل تقسیم تعداد معاملاتی که منجر به سود شده بر کل معاملات انجام شده برابر با درصد برد خواهد.
باید در نظر داشت که تحلیل پارامترهای بازخورد بهصورت ماهانه و تغییر اجزای استراتژی و آزمودن مجدد آن، به همراه تحلیل پارامترهای بازخورد میتواند کمک شایانی به بهینه کردن استراتژی کند.
بعد از مشخص کردن استراتژی و تعیین مقدار اجزای آن، باید استراتژی مورد آزمودن قرار گیرد تا مشخص شود چه مقدار در گذشته بازار خوب یا ضعیف عمل کرده و میزان پارامترهای بازخورد آن نیز در گذشته به دست آمده و مورد تحلیل قرار گیرد.
نمونه استراتژی معاملاتی
وقتی صحبت از الگوهای قیمتی می شود، مهمترین مفاهیم شامل حمایت و مقاومت است. به بیان ساده، این عبارات نشان دهنده تمایل یک بازار به عقب نشینی از سطوح پایین و بالای قبلی است.
حمایت، تمایل بازار به افزایش از پایین ترین سطح قبلی است.
مقاومت، تمایل بازار به نزول از بالاترین سطح قبلی است.
این به این دلیل رخ می دهد که فعالان بازار تمایل دارند قیمت های بعدی را بر اساس اوج و پایین های اخیر قضاوت کنند.
وقتی بازار به پایین ترین حد اخیر نزدیک می شود چه اتفاقی می افتد؟ به زبان ساده، خریداران جذب چیزی می شوند که آن را ارزان می دانند.
وقتی بازار به بالاترین حد اخیر نزدیک می شود چه اتفاقی می افتد؟ فروشندگان جذب چیزی می شوند که به نظر آنها خیلی زیاد است یا خریداران به دنبال کسب سود هستند.
بنابراین، بالا و پایینهای اخیر معیارهایی هستند که قیمتهای فعلی را با آن ارزیابی میکنند. همچنین یک جنبه خودشکوفایی برای سطوح حمایت و مقاومت وجود دارد. این به این دلیل اتفاق میافتد که فعالان بازار، اقدامات قیمتی خاصی را در این نقاط پیشبینی میکنند و بر اساس آن عمل میکنند. در نتیجه، اقدامات آنها میتواند به رفتار بازار همانطور که انتظار داشتند کمک کند.
با این حال، لازم است به این سه مورد توجه کنید:
- سطوح حمایت و مقاومت قوانین را ارائه نمی دهند، آنها صرفاً یک پیامد مشترک رفتار طبیعی فعالان بازار هستند.
- هدف سیستمهای پیرو روند کسب سود از زمانهایی است که سطوح حمایت و مقاومت شکسته میشوند.
- سبکهای معاملاتی خلاف روند برخلاف دنبال کردن روند طبیعی هستند – هدف آنها فروش در زمانی است که اوج جدیدی وجود دارد و خرید در زمانی که یک پایینتر جدید وجود دارد.
استراتژی معاملاتی در این نمودار به صورت سه سطح ترسیم شده است (سه سطح بالاتر از قیمت فعلی بازار و سه سطح پایین تر). قیمت فعلی بازار 2.1350 است و معاملهگر تصمیم گرفته است که سطوح را به فاصله یک صدم از هم قرار دهد. بسیاری از معامله گران انتخاب می کنند تا سطوح حمایت و مقاومت را محاسبه کنند و از این مقادیر به عنوان راهنما برای تعیین پایه های استراتژی معاملاتی خود استفاده کنند.
گام بعدی برای تنظیم استراتژی معاملاتی خود این است که این سطوح حمایت و مقاومت را در نظر بگیرید و آنها را به دستورات توقف خرید، توقف فروش و کسب سود تبدیل کنید، همانطور که در نمودار استراتژیتجارت شبکه نشان داده شده است
نتایج احتمالی استراتژی
اثربخشی استراتژی شما تا حدی به نحوه حرکت قیمت بستگی دارد. در یک بازار پرطرفدار، قیمت به ناچار از نوار حمایت و مقاومت فعلی خود خارج می شود و برای یک دوره پایدار در یک جهت حرکت می کند. در یک سناریوی ایدهآل، قیمت به طور مداوم در یک جهت بدون نوسان بالا میرود یا کاهش مییابد و به تمام سفارشهای توقف و ارزشهای برداشت سود شما به ترتیب متوالی میرسد. دو تصویر بعدی یک سناریوی شکست روند صعودی و نزولی ایده آل را نشان می دهد.
روند صعودی معاملات
روند نزولی معاملات
دو سناریو احتمالی و ناقص دیگر وجود دارد که ممکن است در یک بازار پرطرفدار رخ دهد:
قیمت ممکن است در یک جهت شکسته شود و سپس به سمت دیگر برگردد و یک موقعیت در جهت مخالف باز بماند.
قیمت می تواند به گونه ای نوسان کند که یک موقعیت را باز کند، اما در ابتدا نقطه سود شما را از دست بدهد، و شما را در معرض ضررهای بیشتری قرار دهد.
دوره های ضرری که از هر سناریو حاصل می شود در نمودار بعدی با رنگ قرمز مشخص شده است.
اگر بتوانید این سناریو را شناسایی کنید، میتوانید با قرار دادن حد ضرر، ضرر اضافی برای خروج از معامله در صورتی که قیمت بلافاصله به نفع شما اصلاح نشود، ضرر را کاهش دهید.
در یک بازار متلاطم، پیش بینی اثربخشی استراتژی معاملاتی خود بدون درک کامل از بازار دشوارتر است. در برخی بازارها، همانطور که در تصویر بعدی نشان داده شده است، قیمت تثبیت خواهد شد.
چنین حرکت نامنظمی قیمت، تمام دستورات توقف ورود شما را باز میکند و به تمام نقاط سود شما ضربه میزند. در چنین مواردی، بسیار مهم است که بر بردها و باخت های خالص خود نظارت داشته باشید و بدانید چه زمانی باید از معامله خارج شوید.
شروع به معامله با استراتژی تعیین شده و تعیین سبد سهام
پس از اینکه مراحل گفته شده را انجام دادید، باید شروع به معامله کنید تا میزان موفقیت حقیقی استراتژی خود را ببینید. اولین نکته این است که حداقل ریسک را در معاملات انجام دهید تا در شروع معاملات با استراتژی خود، با ضرر سنگین مواجه نشوید. سعی کنید استراتژی را در دو تا سه سهام مختلف یا جفت ارز متفاوت اجرا کنید تا به بهترین حالت سود دهی دست پیدا کنید.
باید در نظر داشته باشید که دقیقاً مانند استراتژی عمل کنید و از هرگونه حالت احساساتی که باعث شود استراتژی شما از حالت عادی خود خارج شود دوریکنید، حتی اگر این منطقی بودن منجر به ضرر شود.
درواقع ضررهای منطقی در بازار بورس هستند که منجر به پیشرفت معاملهگر میشود و او را در دستیابی به سودهای بزرگ همراهی میکنند. لازم به یادآوری است که حتماً برای خود روزانه تمامی معاملاتی را که انجام میدهید و تمامی اتفاقاتی که در آن میافتد را ثبت کنید، مطمئن باشید ظرف مدت یک ماه پیشرفت خود را در انجام بهتر معاملات حس میکنید.
دو نکته مهم باید در اینجا ذکر شود، اولاً اگرچند معامله پشت هم ضرر کردید آن استراتژی را سریعاً کنار نگذارید؛ زیرا در بعضی مواقع بازار دچار اختلالاتی میشود و ممکن است اکثر استراتژیها با مشکل مواجه شوند و بعد از بررسی دقیق و مطمئن شدن از عدم کارآمدی، آن را کنار بگذارید. دومین نکته این است که سعی کنید احساسات در معاملات و استراتژی خود را به صفر برسانید زیرا این موضوع میتواند در انجام معاملات بهتر، کمک شایانی به شما بکند.
دقیقاً مانند استراتژی عمل کنید و از هرگونه حالت احساساتی که باعث شود استراتژی شما از حالت عادی خود خارج شود دوریکنید، حتی اگر این منطقی بودن منجر به ضرر شود. درواقع ضررهای منطقی در بازار بورس هستند که منجر به پیشرفت معاملهگر میشود و او را در دستیابی به سودهای بزرگ همراهی میکنند.
بازار بورس از نگاه بسیاری از افراد بازار بیرحمی است و مطمئن باشید که اگر بدون برنامه شروع به سرمایهگذاری در آن کنید مطمئناً شکست خواهید خورد و تمام سرمایه خود را از دست خواهید داد. برای اینکه در این بازار موفق عمل کنید نیاز به استراتژی معاملاتی دارید تا بهصورت لحظهای و احساسی تصمیم به انجام معامله نگیرید.
داشتن استراتژی علاوه بر کنترل احساسات و جلوگیری از تصمیمات آنی میتواند میزان سود دریافتی از معاملات را مشخص کند و همچنین میزان ضرر را کنترل کند. کنترل ضرر یکی از عوامل اصلی موفقیت در بازار بورس است که به کمک داشتن یک استراتژی معاملاتی مناسب امکانپذیر است.
استراتژی معاملاتی فواید دیگری برای معاملهگری به همراه دارد ازجمله این فواید میتوان به نگاه عاقلانه به بازار و جلوگیری از طمع بیش از حد اشاره کرد؛ همچنین میتواند ترس از شکست و ضرر را در فرد از بین ببرد.
فرد بهوسیله استراتژی میتواند نگاه تحلیلگرانه خود را نسبت به بازار افزایش دهد و با شیوه خاص خود معامله کند. با این توضیحات میتوان اینگونه نتیجه گرفت که نداشتن استراتژی در بازار بورس، شکست مطلق در این بازار را به همراه خواهد داشت.
نتیجه گیری
انتخاب استراتژی معاملاتی یکی از مهم ترین کارهایی است که می توانید برای اطمینان از سودآوری خود به عنوان معامله گر انجام دهید، بنابراین قطعاً می خواهید یک استراتژی موفق را انتخاب کنید.
شما همچنین میخواهید استراتژیای را انتخاب کنید که به بهترین وجه با سبک زندگی و تیپ شخصیتی شما مطابقت داشته باشد. همه نمیخواهند صفحههای معاملاتی را در تمام روز تماشا کنند یا استرس استراتژیهای پرخطر داشته باشند.
هنگامی که در مورد یک یا چند گزینه استراتژی تصمیم گرفتید، باید نحوه عملکرد آنها را بررسی کنید. ابتدا، هر استراتژی را از طریق بک تست بررسی کنید، که اگر مهارت های برنامه نویسی متوسطی دارید، با پلتفرم های رایج قابل انجام است.
استراتژی خود را در یک حساب آزمایشی بررسی کنید که اکثر کارگزاران آنلاین به شما اجازه می دهند بدون ریسک آن را باز کنید. اگر هر کدام از استراتژیها همچنان سودآور به نظر میرسند، میتوانید آنها را در یک حساب کاربری آتلاین برای آزمون نهایی معامله کنید.
معمولاً بهترین کار این است که با معاملات کوچکتر شروع کنید و سپس با اعتماد به عملکرد استراتژی و توانایی خود در اجرای منظم آن هنگام تجارت زنده، به مبالغ بزرگتر بروید.
بسیاری از استراتژیهای موفق برای معامله وجود دارد، اما همه آنها برای هر معاملهگری مناسب نیستند. استراتژی را انتخاب کنید که به بهترین وجه با موقعیت خاص شما مطابقت دارد، از جمله زمان در دسترس، نوع شخصیت و تحمل ریسک. این موارد بر اساس زمان معمول درگیر، از کوتاه مدت تا بلند مدت، پوشش داده می شود.
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید