آنچه لازم است قبل از ورود به بازار بورس بدانیم!
2018-08-12
ارسال شده توسط مهرناز سلطانی
بازار بورس(Stock Market) بازاری بهظاهر ساده است اما دارای پیچیدگیهای زیادی است. از دید بیرونی همه چیز در آن ساده به نظر میآید، اما وقتی وارد این بازار میشوید با اطلاعات زیادی مواجه میشوید که شما را دچار سردرگمی میکند. وقتی تصمیم میگیرید که در بازار بورس سرمایهگذاری کنید ابتدا باید اطلاعات و دانش خود را در مورد بازار بورس اوراق بهادار افزایش دهید و سپس تحلیل دادههای بورس را فراگرفته و مسلط شوید تا در مقابل اطلاعات زیادی که این بازار در اختیار شما میگذارد بتوانید دادههای مفید را استخراج کرده و به کمک آنها و تحلیل این موارد تصمیمات صحیحتری را اتخاذ کنید. در نظر داشته باشید که نکات بهظاهر ساده میتواند شکستهای سنگینی را برای شما در این بازار رقم بزند و از طرفی میتوانید با استفاده از همین نکات ساده و در نظر گرفتن آنها از این شکستها جلوگیری کنید.
هدف از دانستن نکات مدنظر در بازار بورس ایجاد درک درستتر از بازار، سرمایهگذاری صحیحتر و کسب درآمد میباشد. معمولاً اولین پرسشی که در ذهن فرد تازهکار ایجاد میشود این است که از کجا و چگونه شروع کند؟ به همین منظور در این مقاله و طی سرفصلهای زیر نکاتی که قبل از ورود به بازار بورس باید دانست را موردبررسی قرار میدهیم.
- نکات فنی که قبل از ورود به بازار بورس باید دانست
- نکات روانی که قبل از ورود به بازار بورس باید دانست
بهترین آموزش رایگان بورس را در همیار سرمایه ببینید (به صفحه اشاره شده مراجعه کنید)
نکات فنی که قبل از ورود به بازار بورس باید دانست
۱ – بهدست آوردن اطلاعات، دانش فنی و فراگیری اصطلاحات بورس و همچنین یادگیری تحلیل اطلاعات و استفادهی مناسب از آن برای انجام معاملات درست و سودآور، قدم اصلی ورود به بازار بورس میباشد. با جمعآوری و دانستن تمام این اطلاعات شما یک هدف را دنبال میکنید و آن این است که چه سهامی را در چه زمان و با چه قیمتی خریداری کنید که در کوتاهترین زمان ممکن بتوانید با فروش آن بیشترین سود ممکن را بهدست آورید.
۲ – حساب آزمایشی قبل از ورود به بازار بورس و سرمایهگذاری واقعی میتواند به شما کمک کند تا در بازار واقعی کمتر ضرر کنید. در نظر داشته باشید که بازار بورس بازاری پر از ریسک میباشد و در بعضی موارد اولین اشتباه میتواند آخرین اشتباه باشد. درنتیجه به کمک یک حساب آزمایشی میتوان تجربههای بیشتری را بدون متحمل شدن ضرر بهدست آورد.
۳ – میزان نقد شوندگی یک سهام از دیگر نکاتی است که باید در معاملات خود آن را در نظر بگیرید. زیرا بهطورکلی خرید سهامی که درفروش آن مشکل وجود داشته باشد، سبب میشود پول در حالت راکد باقی مانده و بهنوعی پول بلوکه شود. درنتیجه خرید سهامی با سود پایینتر و نقد شوندگی بالاتر بهتر از خرید سهامی با سود بالاتر و نقد شوندگی پایینتر است.
۴ – فقط سهامی را که میشناسید، خریداری کنید. به این معنی که سهام شرکتهایی را خریداری کنید که حداقل اطلاعات را از شیوهی کسبوکار و مدل درآمدزایی آنها داشته باشید تا وقتی خبری را در مورد آن میخوانید بتوانید تحلیل کنید. مثلاً اگر در مورد یک شرکت بیولوژیکی اطلاعاتی ندارید بههیچعنوان روی آن معامله نکنید، حتی اگر به نظر رسد که سود بالایی دارد. پس سعی کنید سهامی را انتخاب کنید که حداقل اطلاعات را از آن داشته باشید.
۵ – ثبات یا عدم ثبات سهامی که میخواهید بر روی آن سرمایهگذاری کنید را بدانید. بهوسیلهی شاخصهایی که در بورس میباشد میتوانید تحلیل کنید که سهام مدنظر به نوسانات بازار واکنش نشان میدهد یا خیر؟ که به آن ثبات سهام میگویند.
۶ – به قیمتها اعتبار زیادی ندهید به این معنی که قیمت پایین الزاماً نشانه بد بودن سهام و قیمت صعودی الزاماً تضمینکنندهی خوب بودن سهام نیست. چه بسا اینکه ممکن است سهام یک شرکت آینده خوبی داشته باشد اما در چند روز گذشته قیمت آن سیر نزولی را طی کرده است. پس اگر تحلیل میکنید که سهامی موقعیت سرمایهگذاری دارد، در همان روند خرید کنید و از هیجانات روزانهی بازار پرهیز کنید.
۷ – صندوقهای سرمایهگذاری بهجای خریدوفروش سهام در بورس به صورت انفرادی، ازجمله مواردی است که باید در مورد آن اطلاع داشته باشید. بهجای اینکه شخصاً بر روی تمام سرمایهی خود در بازار بورس معامله کنید، قسمتی از آن را میتوانید در اختیار صندوقهای سرمایهگذاری قرار دهید تا بهجای شما خریدوفروش کنند.
نکات روانی که قبل از ورود به بازار بورس باید دانست
۱ – نسبت به بورس واقعی فکر کنید و با دید منطقی وارد آن شوید. خیلیها فکر میکنند که با ورود به بازار بورس میتوانند بهسرعت رشد کنند و یکشبه پولدار شوند، اما باید به خاطر داشته باشند که همانطور که بورس دارای سود بالا میباشد همانطور میتواند ضررهای سنگینی را نیز وارد کند.
۲ – طمع نکنید و اجازه ندهید احساسات، سرمایهگذاری را به شما تحمیل کند. کنترل احساسات مهمترین عامل روانی در بازار بورس میباشد و میتوان اینطور گفت که ۵۰ درصد شکستها در اثر احساساتی شدن فرد به وجود میآید. هنگامیکه معاملهی شما در سود قرار میگیرد به دنبال سود بیشتر هستید و معامله نمیکنید اما ازآنجاکه همهچیز در بازار نامشخص است ممکن است سود شما از بین رفته و بهجای آن ضرر کنید. پس هیچوقت طمع نکنید.
۳ – همیشه در بورس نگاه بلندمدت داشته باشید. زیرا به تجربه ثابتشده که هیچکس در یک مدت کوتاه در این بازار به موفقیت و کسب سود همیشگی دست نیافته است.
۴ – در نظر داشته باشید که هیچ تضمینی در بازار بورس وجود ندارد که ضمانت کند یک سهام حتماً سود خواهد داد.
نسبت به بورس واقعی فکر کنید و با دید منطقی وارد آن شوید، خیلیها فکر میکنند که با ورود به بازار بورس میتوانند بهسرعت رشد کنند. در نظر داشته باشید که در بازار بورس هیچگاه طمع نکنید و اجازه ندهید احساسات سرمایهگذاری را به شما تحمیل کند.
اصولاً وقتی به بازار بورس از بیرون نگاه میشود بازاری ساده و پولساز به نظر میآید و اکثر افراد فکر میکنند که با ورود به این بازار در مدتزمان کوتاهی به مقدار زیادی سرمایه دست پیدا میکنند. اما واقعیت این است که این بازار جزو پیچیدهترین بازارهای سرمایهگذاری میباشد و حضور در آن نیازمند اعصابی قدرتمند و توانی بالا است. برای به دست آوردن سرمایه و درآمد از این بازار باید بسیار تلاش کرد، آموزشهای مختلفی را فراگرفت و درعینحال باید زمان زیادی را صرف کرد تا زیروبم بازار را تا حدودی بدست آورد و کسب تجربه کرد، تا بتوان در آن موفق بود.
درباره مهرناز سلطانی
نویسنده کتاب: ثروت نهفته در بورس ایران ،مدرس و مربی دوره های بورس و هوش مالی مقدماتی و پیشرفته ،بنیان گذار مجموعه همیار سرمایه ،تحلیگر و معامله گر بورس اوراق بهادار ،نویسنده روزنامه همشهری در حوزه بورس کارشناس رادیو اقتصاد سیما سخنران در سمینارها و همایش های مالی نگارنده بیش از 150 مقاله آموزشی در بازارهای مالی
نوشتههای بیشتر از مهرناز سلطانی
دیدگاهتان را بنویسید