آشنایی با مجامع شرکت ها (3)

در مقالات پیشین در رابطه با مجع موسس و مجمع عمومی عادی توضیح دادیم. در این مقاله قصد داریم در رابطه با مجمع فوق العاده توضیح دهیم. گاهی وضعیتی پیش می آید که نمی توان یک سال منتظر ماند، به طور مثال هیئت مدیره استعفا می دهد و یا بنا به دلایلی تعداد اعضای هیئت مدیره کاهش می یابد که در این صورت مجمع به طور فوق العاده تشکیل می شود.
نکته ای که می توان به آن اشاره کرد این است که ممکن است مجمع عمومی و مجمع فوق العاده با هم تشکیل شوند.
مجمع فوق العاده را چه کسانی می توانند تشکیل دهند؟
هیئت مدیره و همچنین بازرسان شرکت می توانند در صورت لزوم مجمع عمومی عادی را به طور فوق العاده تشکیل دهند. در این صورت باید در آگهی شرکت ،صورت جلسه آورده شود. در این صورت هیئت مدیره، بازرس و بازرسان مجمع عمومی فوق العاده را، هنگام به پایان رسیدن مدت زمان مجمع عمومی عادی اعلام می کنند و سهامداران را به مجمع فوق العاده دعوت می کنند.
تعریف مجمع عمومی فوق العاده:
اجتماع صاحبان سهام شرکت در مواقع اضطراری است.
مجمع فوق العاده چه زمانی تشکیل می شود؟
تشکیل شدن این مجمع برخلاف مجمع عمومی عادی و سالیانه زمان مشخصی ندارد و زمان تشکیل آن تابع نظم خاصی نمی باشد، الزامی هم ندارد که هر سال تشکیل شود. تنها در مواقع اضطراری تکیل می شود. حتی ممکن است چندین بار در سال تشکیل شود.
بعد از آنکه سازمان موافقت خود را اعلام نماید به پیشنهاد اعضای هیئت مدیره و با حضور سهامداران مجمع تشکیل می شود.
وطابف مجمع عمومی فوق العاده:
از مهم ترین موضوعاتی که در مجمع عمومی فوق العاده مطرح می شود عبارتند از:
- افزایش یا کاهش سرمایه شرکت
2- تغییر و یا اصلاح در اساسنامه (می تواند شامل: تغیرنام شرکت، تغییر موضوع فعالیت، تغییر آدرس، افزایش یا کاهش سرمایه، تبدیل سهام به بانام و یا بی نام، افزایش یا کاهش تعداد مدیران شرکت، تغییر در حد نصاب لازم جهت تشکیل مجامع و سایر مواردی که طبق قانون تجارت می توان در اساسنامه تغییر ایجاد نمود.)
3- انحلال قبل از موعد شرکت و تغییر محل شرکت
در واقع موضوعاتی که در مجمع عمومی عادی مطرح نمی شوند و صلاحیت رسیدگی به آن را ندارند در این مجمع به آن ها رسیدگی میشود.
حد نصاب تشکیل مجمع:
برای آنکه جلسه مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود باید بیش از نصف صاحبان سهام دارای حق رای حاضر باشند. تصمیم اتخاذ شده با تصویب دو سوم آراء حاضرین(66%) در جلسه معتبر خواهد بود.
منظور ا ز 66% حاضرین، به این منظور است که افرادی که به طور فیزیکی در مجمع حاضر شدند بیش از 66 درصد سهام شرکت را دارا باشند و صرفا درصد سهامداری سهامداران مورد تائید است.
نمونه ای از آگهی دعوت به مجمع عمومی فوق العاده

چه گونه از زمان برگزاری مجمع مطلع شویم؟
از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار که آگهیهای مربوط به شرکت در آن درج میشود، سایت مربوط به خود شرکت. همچنین از طریق سایت کدال که حداقل ۱۰ روز و حداکثر 40 روز قبل از برگزاری مجمع، ساعت و تاریخ و محل برگزاری اطلاع رسانی می شود.
نماد برای برگزاری مجمع چه زمانی متوقف می شود؟
نماد شرکت 2 روز قبل از برگزاری مجامع شرکت ( 2روز کاری)، متوقف می شود و سهام آن شرکت دیگر قابل معامله نیست. ۲ روز بعد از برگزاری مجمع، نماد معاملاتی شرکت بازگشایی می شود.
مجمع عمومی فوق العاده می تواند به هیات مدیره اختیار دهد که در ظرف مدت معینی که از 5 سال تجاوز ننماید ، سرمایه شرکت را تا میزان مبلغ معینی به یکی از طرق مندرج در ماده 159 (ل. ا. ق. ت ) افزایش دهد.
دیدگاهتان را بنویسید